Contact

  • E-mail adres:
  • Website: http://www.polblog.nl

Biografie

Welkom! Mijn naam is Marianne van de Polder. Ruim twintig jaar ben ik journalist. Ik maak verhalen die dieper gaan, tot nadenken stemmen en het hart laten gloeien.

Nieuws maken vind ik heerlijk én belangrijk. Ik werkte onder meer voor dagbladen, vakbladen, websites en persbureau ANP. Met name ben ik geïnteresseerd in: sociaal-maatschappelijke onderwerpen, natuur, cultuur, geschiedenis, persoonlijke groei, zingeving en spiritualiteit. Ik zoek naar 'het alternatieve': mensen die op de een of andere manier anders willen leven.

Doordat ik werk vanuit mijn sociale gevoel, inlevingsvermogen en levenservaring kan er tijdens een ontmoeting (een interview of een reportage) echte verbinding ontstaan. Dit levert artikelen op die gaan over de kracht van de kwetsbaarheid. Bovendien leggen ze vaak de vinger op de zere plek: ze onthullen waar het in onze samenleving verkeerd gaat.

Ik geloof in de kracht van creativiteit, persoonlijke groei en schrijven. Lezingen en workshops kunnen op aanvraag worden gegeven. Ook als tekstschrijver ben ik in te schakelen. Neem gerust contact op voor meer info, of om gewoon even te brainstormen!

Zingeving en boeken

Mijn belangstelling voor zingeving en spiritualiteit begon als tiener toen mijn vader plotseling overleed. Gaandeweg kreeg ik steeds meer inzicht in het thema Eigenwaarde. Een onveilige jeugd bij een geesteszieke moeder wist ik daardoor een plaats te geven. Over dat groeiproces schreef ik mijn autobiografische boek Kus je tranen, dat in april 2015 uitkwam bij Elikser.
Eerder kwam bij dezelfde uitgeverij in oktober 2014 mijn eerste boek uit: De magische mars van Mísja. Dat is een jeugdroman over het overwinnen van onzekerheid en de kracht van talent.

Contact?

Contact kun je opnemen via het mail-formulier bovenaan deze pagina, of via schatgraven(apestaartje)live(punt)nl. Telefonisch ben ik te bereiken op 06-22055399. Op mijn LinkedIn-profiel is een uitgebreid cv op het gebied van journalistiek en tekstschrijven met aanbevelingen te vinden. Tot kijk!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

****** Alle creaties op dit weblog vallen onder mijn auteursrecht (tenzij anders aangegeven). Artikelen mag je gebruiken mits je mijn naam en websitelink erbij plaatst. Verder mogen mijn creaties nooit gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Foto's, gedichten, tekeningen of andere kunstwerken gebruiken? Mail dan eerst even om toestemming te vragen. Kvk-nr. 24461738. BTW.nr: 178805580B01.